Motherhood

אמהות

המעבר לאמהות כרוך בהסתגלות משמעותית שיכולה לכלול קשיים פיזיים ופסיכולוגיים רבים. בעוד שנשים רבות מוצאות את השינויים הללו חיוביים, עבור חלק מהנשים השינוי עלול להפוך אותן לפגיעות לקשיים נפשיים. חלקן אינן מודעות למצבן ומפרשות אותו כמצב הורמונלי חולף, ואחרות מרגישות תחושת אשמה ובושה ולכן נמנעות מלשתף במצבן. בפועל, שכיחות החרדה בקרב נשים בהריון או לאחר הלידה נעה בין 12% ל-40%, פי שלושה מהשכיחות באוכלוסייה הכללית. כלומר, אחת מכל שלוש נשים בתקופה הסב-לידתית מתמודדת עם חרדה אמהית.

במהלך השנים האחרונות אני חוקרת את מצבן הרגשי של אמהות לאחר לידה ומפתחת תוכנית לקידום בריאותן הנפשית של אמהות.

Experiences of mothers

אמהות מדברות

הבסיס לחיים בריאים: חשיבות דפוסי התקשרות בטוחה בגיל הינקות

החשיבות הקריטית של דפוסי התקשרות בטוחה בגיל הינקות בהתפתחות הרגשית, החברתית והקוגניטיבית של התינוק, מראה כיצד התגובות הרגישות והאמפתיות של המטפל בשנים הראשונות לחיים מניחות את היסודות ליצירת קשרים בריאים, ויסות רגשי, וביטחון עצמי בבגרות…

הצעדים הראשונים לעולם: תהליכי התפתחות קוגניטיבית ורגשית אצל ילדים עד גיל שנתיים

התפתחותו של ילד בשנתיים הראשונות לחייו קובעת את הבסיס לכל התנהלותו הרגשית והקוגניטיבית בעתיד, ומשפיעה על האופן שבו הוא יחקור את עולמו ויתקשר עם סביבתו הקרובה. איך נראים התהליכים הללו ומה המשמעות העמוקה שלהם?

כיצד אמהות מעצבות את תפיסת העצמי והביטחון העצמי של ילדים

כיצד הקשר הרגשי והיומיומי עם האם מעצב את הביטחון העצמי ותפיסת הערך של ילד לאורך חייו?

אמא, המפתח להתפתחות: איך השפעת האם מעצבת את עולמם הרגשי והקוגניטיבי של ילדיה

הקשר בין אמהות להתפתחות הילד חורג מעבר לרגעי הטיפול היום-יומי – הוא מעצב את יכולות הלמידה, החשיבה והרגש של הילדים לאורך חייהם. איך נוכחות, דאגה ולעיתים גם מתח משפיעים על המהלך הזה?